Liczba postów: 23
Liczba wątków: 0
RE: chce rzucic biurko i zrobic cos swojego na kolkach, food truck kusi ale sie boje
09.06.2026, 20:04
mam dosc siedzenia po 8 godzin przy biurku, kregoslup wysiada i ogolnie czuje ze to nie dla mnie na dluzej. od jakiegos czasu chodzi mi po glowie food truck, lubie gotowac i robic ludziom dobre zarcie, a do tego caly dzien na nogach w ruchu zamiast w fotelu. tylko boje sie wejsc w to od zera bo nie znam sie na biznesie. ktos przerabial przejscie z etatu na cos swojego, da sie z tego wyzyc czy to mrzonka
Liczba postów: 26
Liczba wątków: 1
RE: chce rzucic biurko i zrobic cos swojego na kolkach, food truck kusi ale sie boje
10.06.2026, 17:59
kuba znam to uczucie, sam siedze przy kompie i kregoslup swoje wie. jak boisz sie wchodzic od zera to moze franczyza zamiast wymyslania wszystkiego sam, kolega patrzyl na
franczyza foot truck z frytkami i nachosami i mowil ze dostajesz gotowy pomysl na menu i wsparcie zamiast uczyc sie wszystkiego na bledach. dla kogos bez doswiadczenia w gastro to mniejsze ryzyko niz solo. fakt ze caly dzien na nogach zdrowszy niz biuro, tylko nie oszukujmy sie ze lekko, gastro to harowka
Liczba postów: 15
10.06.2026, 18:09
kuba ja kibicuje takim decyzjom, sam zmienilem prace na taka gdzie sie ruszam i kregoslup mi podziekowal. siedzenie zabija po cichu, lepiej zmeczony na nogach niz zesztywnialy w fotelu. tylko zrob sobie poduszke finansowa na start zebys nie panikowal pierwszego miesiaca, no i pogadaj z kims kto juz to prowadzi. zdrowie i to ze robisz swoje jest tego warte
Liczba postów: 15
24.07.2026, 18:27
kuba jak tam plany z food truckiem, dalej kombinujesz? latem to chyba idealny czas bo ludzie wszedzie na dworze i glodni. ja kibicuje bo sam zmienilem prace na taka gdzie sie ruszam i kregoslup mi podziekowal. tylko poduszka finansowa na start to podstawa
Liczba postów: 17
04.09.2026, 20:35
biurko do pracy to skazanie na bol kregoslupa i emocjonalne wypalenie. zmeczyl mnie ten schemat. foodtruck to droga ale co jezeli bedzie lepiej dla zdrowia? gdzies slyszalam ze wielu ludzi tak zrobilo. ale boje sie finansow. jak wy odwagi szukacie?